Help fouten voorkomen: in het ziekenhuis
Startpagina
Voorwoord
Bij de huisarts
Bij de apotheek
In het ziekenhuis
Uitwisseling van uw huisartsendossier met het ziekenhuis is (nog) niet mogelijk. Als u toestemming hebt gegeven aan de apotheek, dan stelt deze gegevens over uw medicatie beschikbaar. Andere apotheken, de huisartsenpost, uw huisarts en ook medisch specialist(en) kunnen die gegevens opvragen.
Informatie afschermen
U kunt aangeven dat u specifieke informatie buiten de uitwisseling wilt houden. Zo kunt u bijvoorbeeld beslissen dat andere huisartsen best mogen weten dat u zeven jaar geleden succesvol bent behandeld voor een allergie. Maar dat niemand hoeft te weten dat u vanwege een burn-out driekwart jaar niet hebt kunnen werken.
4. Wie kan mijn gegevens inzien?
U bepaalt altijd zelf of uw huisarts, de huisarts op de huisartsenpost, de apotheker of de medisch specialist uw gegevens wel of niet mag inzien. Geen enkele behandelaar mag en kan uw gegevens inzien, tenzij u zelf toestemming hebt gegeven.
Wie hebben geen inzicht in uw dossier?
Er gelden strikte regels voor uw privacy. Wie hebben geen toegang
tot het LSP?
Kinderen
Voor kinderen tot twaalf jaar regelen de ouders de toestemming. Kinderen van twaalf tot zestien jaar moeten het formulier ook zelf ondertekenen, vanaf zestien jaar zijn ze zelfstandig bevoegd om dit te doen.
5. Hoe kan ik toestemming geven?
Wilt u dat uw gegevens beschikbaar zijn als u bij een andere apotheek medicijnen gaat halen of bij de huisartsenpost komt? Dan is het belangrijk dat u vooraf toestemming geeft. Dat kan direct bij een bezoek aan uw huisarts of apotheek of online via Ikgeeftoestemming.nl.