Help fouten voorkomen: in het ziekenhuis

Startpagina

Voorwoord

Bij de huisarts

Bij de apotheek

In het ziekenhuis

Fouten voorkomen

Als voorbeeld nemen we een gesprek met uw arts over nieuwe medicatie. Dit gesprek verloopt gemakkelijker met een actueel lijstje van uw medicijnen. Als u dat lijstje ter plekke samen moet maken, is de kans op fouten groter.

 

2. Hoe werkt het delen van gegevens?

Om op elk moment uw actuele medisch gegevens op te kunnen vragen, is er een speciaal netwerk ingericht: de zorginfrastructuur van het Landelijk schakelpunt (LSP). Via dit netwerk kunnen zorgverleners elektronisch medische gegevens delen met andere zorgverleners in hun regio. Uw huisarts en apotheek mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. De Vereniging van Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie (VZVZ), is verantwoordelijk voor de zorginfrastructuur.

 

3. Welke gegevens worden uitgewisseld?

Als uw toestemming heeft gegeven aan uw huisarts, dan stelt deze een samenvatting van uw huisartsdossier beschikbaar. Hierin staan uw belangrijkste medische gegevens. Andere huisartsen, bijvoorbeeld op de huisartsenpost, kunnen die gegevens opvragen.

20/22

Contact

Uw persoonlijke gegevens delen

Uw persoonlijke gegevens delen